180 εκθέτες υποδέχτηκαν πλήθος επισκεπτών στην OENOTELIA

Η μεγαλύτερη εμπορική έκθεση κρασιού και αποσταγμάτων στην Ελλάδα επέστρεψε δυναμικά και covid-free και συγκέντρωσε από τις 12-14 Μαρτίου, χιλιάδες επαγγελματίες του κλάδου.

Με 180 εκθέτες και 150 wine importers από το εξωτερικό, η OENOTELIA επέστρεψε δυναμικά και σε Covid-free συνθήκες, από τις 12-14 Μαρτίου στο Metropolitan Expo, παράλληλα με την έκθεση FOOD EXPO και αναδείχθηκε σε ένα κομβικό οινικό trade show. H έκθεση, χάρη στον αυστηρά επαγγελματικό της χαρακτήρα, το υψηλό ποιοτικό της επίπεδο και τη συμμετοχή σε αυτήν των πιο σπουδαίων εταιρειών που παράγουν και υπογράφουν τα πιο εκλεκτά ελληνικά κρασιά και αποστάγματα, ανταποκρίθηκε επάξια στις απαιτήσεις της οινικής αγοράς.

Για τρεις ημέρες, στελέχη από όλο το φάσμα της παραγωγής, της τυποποίησης, της διανομής και της εμπορίας οίνων και αποσταγμάτων, του ξενοδοχειακού κλάδου, της μαζικής εστίασης και της καφεστίασης από την Ελλάδα, καθώς και σημαντικοί wine importers από το εξωτερικό, είχαν την ευκαιρία να βρουν τα πάντα σχετικά με το κρασί και τα αποστάγματα ανάμεσα σε 180 μοναδικούς εκθέτες. Με Έλληνες παραγωγούς από όλες τις περιφερειακές ενότητες της Ελλάδας, η OENOTELIA 2022 κάλυψε την πλειοψηφία του ελληνικού αμπελώνα, ενώ παράλληλα φιλοξένησε εκθέτες με τεράστια γκάμα εξοπλισμού που αφορά στο κρασί, μηχανήματα εμφιάλωσης, συστήματα οινοποίησης, συσκευασίες, ετικέτες και αξεσουάρ οίνου, φυτώρια αμπέλου και συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Με κορυφαίες εταιρείες του κλάδου να συμμετέχουν ως εκθέτες και με τη μαζική προσέλευση χιλιάδων επιχειρηματιών και στελεχών από την οργανωμένη λιανική και την αγορά της μαζικής εστίασης από την Ελλάδα και το εξωτερικό, η OENOTELIA 2022 αποτέλεσε και πάλι, το κορυφαίο εμπορικό γεγονός του κλάδου.

KENTRIKO ARTHRO eso 1 - 180 εκθέτες υποδέχτηκαν πλήθος επισκεπτών στην OENOTELIA - %ce%bd%ce%ad%ce%b1
KENTRIKO ARTHRO eso 2 - 180 εκθέτες υποδέχτηκαν πλήθος επισκεπτών στην OENOTELIA - %ce%bd%ce%ad%ce%b1

Ο πλούτος του ελληνικού αμπελώνα στην πλατεία γευσιγνωσίας

Οι επισκέπτες της έκθεσης OENOTELIA 2022, είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν σε βάθος τον ελληνικό αμπελώνα, τις γηγενείς ποικιλίες και τη σύγχρονη ταυτότητα των επώνυμων κρασιών από την Ελλάδα μέσα από τις γευστικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στην Wine Tasting Area της έκθεσης, την ειδικά διαμορφωμένη Πλατεία Γευσιγνωσίας. Συγκεκριμένα, αντιπροσωπευτικά κρασιά από κάθε οινοπαραγωγό περιοχή, από μεγάλο εύρος ποικιλιών και από όλη την τιμολογιακή γκάμα ήταν διαθέσιμα προς δοκιμή στην Πλατεία Γευσιγνωσίας στο Hall 1, του Metropolitan Expo. Έτσι, δόθηκε η δυνατότητα στους επισκέπτες της έκθεσης να λάβουν χρήσιμες πληροφορίες για κάθε ένα από τα κρασιά που δειγματίζονταν στην Πλατεία Γευσιγνωσίας και είχαν την ευκαιρία να συγκρίνουν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά από 400 και πλέον ετικέτες από όλη την Ελλάδα.

Μαζί με την έκθεση FOOD EXPO

H παράλληλη διοργάνωση της OENOTELIA με την FOOD EXPO δημιούργησε σημαντικές συνέργειες, αφού έδωσε τη δυνατότητα στις οινοπαραγωγικές επιχειρήσεις της χώρας μας, να έρθουν σε επαφή και να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε χιλιάδες Έλληνες επιχειρηματίες και στελέχη από την οργανωμένη λιανική και τη μαζική εστίαση.

Μία έκθεση με διεθνή προσανατολισμό

Σημαντική ήταν φυσικά όπως πάντα και η παρουσία κορυφαίων wine importers, που εξασφάλισε η διοργανώτρια μέσω του προγράμματος Hosted Buyer της έκθεσης, οι οποίοι πραγματοποίησαν προγραμματισμένες B2B συναντήσεις. Οι εταιρείες του κλάδου που συμμετείχαν ως εκθέτες είχαν την ευκαιρία, εκτός από το να γίνουν προμηθευτές εγχώριων επιχειρήσεων, να εξάγουν τα προϊόντα τους και σε διεθνείς αγορές. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγοραστές αυτοί, οι οποίοι προέρχονται από χώρες όπως οι ΗΠΑ, Γερμανία, Κίνα, Καναδά κ.ά. που είναι σημαντικές για τις εξαγωγές των ελληνικών κρασιών και αποσταγμάτων.

Υπό την αιγίδα του ΣΕΟ

Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), ο πιο σημαντικός θεσμικός φορέας του Οινικού κλάδου, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη εμπορική αποτελεσματικότητα και τη διεθνή προοπτική που έχει ήδη αποκτήσει, έθεσε και φέτος την έκθεση Oenotelia 2022 υπό την αιγίδα του και τη στήριξε ενεργά, προσκαλώντας τα μέλη του να συμμετάσχουν ως εκθέτες.