Παράλληλες εκδηλώσεις OENOTELIA: οι ειδικοί του κρασιού αναλύουν, εκπαιδεύουν και δίνουν λύσεις

Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της έκθεσης οι επαγγελματίες τους κλάδου και οι ξένοι αγοραστές θα παρακολουθήσουν μια σειρά από εκδηλώσεις μεγάλου ενδιαφέροντος.

Η μοναδικότητα της OENOTELIA αποδεικνύεται τόσο από το μέγεθός της και την ποικιλία σε εκθεσιακά περίπτερα αλλά και από την ποιότητα και το πλήθος των παράλληλων εκδηλώσεων τις οποίες διοργανώνει φέρνοντας τους προμηθευτές του κρασιού σε επαφή με τους ειδικούς αλλά και τους πελάτες επαγγελματίες. Σε συνεργασία με την εταιρεία οινοτουριστικών events «Vins» με επικεφαλής τον Σπύρο Τριανταφύλλου και μια σειρά από πιστοποιημένους γευσιγνώστες συνεργάτες αλλά και τρεις κορυφαίους sommelier, τον Άρη Σκλαβενίτη, τη Δέσποινα Μοσχάκη και τον Φώτη Σταθόπουλο οι φετινές εκδηλώσεις θα είναι τόσο ουσιαστικές όσο και εντυπωσιακές.

Πλατεία Γευσιγνωσίας

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, οι επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε πραγματική επαφή με τον ελληνικό αμπελώνα. Η διοργάνωση θα παρέχει δωρεάν ειδικό γυάλινο ποτήρι σε όλους τους ενδιαφερόμενους ώστε να μπορούν να δοκιμάσουν τους οίνους που συμμετέχουν, να διαμορφώσουν άποψη και στη συνέχεια να συνομιλήσουν για πιθανή συνεργασία με τους εκθέτες.

Σεμινάρια & αφιερώματα

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα διεξάγονται καθημερινά, σε ειδικές αίθουσες, εισηγήσεις από πιστοποιημένους sommelier σε διάφορες θεματικές ενότητες σχετικές με το κρασί. Πως φτιάχνουμε μια σωστή wine list; Ποιος είναι ο κατάλληλος τρόπος αποθήκευσης κάθε οίνου και πως το σωστό σερβίρισμα; Food & wine pairing τι πρέπει να γνωρίζουν οι επαγγελματίες του χώρου; Αυτά αλλά και μια σειρά από αφιερώματα σε γεωγραφικές οινοπαραγωγές ζώνες θα δώσουν μια σωστή συνολική εικόνα για τον τομέα του κρασιού και των αποσταγμάτων.