Στοχευμένα σεμινάρια για τους επαγγελματίες του κλάδου

Οι επισκέπτες της έκθεσης OENOTELIA 2018 είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οινικά σεμινάρια, που πραγματοποιήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα αποκλειστικά για επαγγελματίες της φιλοξενίας, της εστίασης και του λιανεμπορίου, με εισηγητές καταξιωμένους οινολόγους και έμπειρους sommelier.

 Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια οινοχοϊας που έγιναν και τις τρείς ημέρες της έκθεσης στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο Hall 1 είχαν ως στόχο να δώσουν στους επαγγελματίες μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον ελληνικό αμπελώνα αλλά και να τους ενημερώσουν για τις νέες τάσεις και τους τρόπους διαχείρισης του κρασιού.

Οι εξειδικευμένοι οινολόγοι και sommelier Δέσποινα Μοσχάκη, Σπύρος Τριανταφύλλου, Φώτης Σταθόπουλος και Άρης Σκλαβενίτης μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προσέφεραν στους παραβρισκόμενους χρήσιμες συμβουλές, γνώσεις και ιδέες για την ανάπτυξη και βελτίωση της επιχείρησης τους. Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων, μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκαν, δοκιμάστηκαν και αναλύθηκαν ελληνικές ανερχόμενες λευκές ποικιλίες κρασιών. Οι συμμετέχοντες έμαθαν παράλληλα αρκετά για την αξία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του αφρώδη και ροζέ οίνου, καθώς και για την τέχνη της οινοχοΐας, το σερβίρισμα και τη συντήρηση του οίνου, τη γευσιγνωσία και το ταίριασμα με το φαγητό. Τέλος, οι συμμετέχοντες έδειξαν και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα σεμινάρια με θέμα τον σύγχρονο εξοπλισμό και τις ειδικές τεχνικές αποθήκευσης και συντήρησης κρασιών αλλά και για την ανερχόμενη τάση του Οινοτουρισμού και τις προοπτικές του στην Ελλάδα.