Στοχευμένα σεμινάρια και πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις

Ενημερωτικά σεμινάρια οινογνωσίας, γευστικές δοκιμές αλλά και οινικά «ταξίδια» σε ελληνικούς αμπελώνες θα «πρωταγωνιστήσουν» κατά την διάρκεια της έκθεσης.

Σε όλη την διάρκεια της έκθεσης (29 Μαΐου – 1 Ιουνίου 2021) θα πραγματοποιούνται σεμινάρια και παρουσιάσεις, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο πλαίσιο των Oenotelia Seminars στο Hall 1, αποκλειστικά για επαγγελματίες της φιλοξενίας, της εστίασης και του λιανεμπορίου, με εισηγητές καταξιωμένους οινολόγους και έμπειρους sommelier, τα οποία έχουν ως στόχο την βαθύτερη εκπαίδευση και ενημέρωση για τις σύγχρονες τάσεις γύρω από τον κλάδο του κρασιού. Οι εξειδικευμένοι οινολόγοι και sommelier μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα θα προσφέρουν στους παραβρισκόμενους χρήσιμες συμβουλές, γνώσεις και ιδέες για την ανάπτυξη και βελτίωση της επιχείρησής τους. Παράλληλα, οι επισκέπτες της έκθεσης OENOTELIA 2021, θα έχουν επίσης την δυνατότητα να γνωρίσουν σε βάθος τον ελληνικό αμπελώνα, τις γηγενείς ποικιλίες και τη σύγχρονη ταυτότητα των επώνυμων κρασιών από την Ελλάδα μέσα από τις γευστικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στην Wine Tasting Area της έκθεσης, την ειδικά διαμορφωμένη Πλατεία Γευσιγνωσίας.

F6A0014 550x400 - Στοχευμένα σεμινάρια και πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις - %ce%bd%ce%ad%ce%b1
IMG 6499 550x400 - Στοχευμένα σεμινάρια και πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις - %ce%bd%ce%ad%ce%b1

Η Πλατεία γευσιγνωσίας και πάλι στο επίκεντρο

Και κατά τις τέσσερις ημέρες λειτουργίας της OENOTELIA, η οργανωμένη Πλατεία Γευσιγνωσίας θα αναπτυχθεί για ακόμα μία χρονιά μέσα στην “καρδιά” της έκθεσης και θα συγκεντρώσει χιλιάδες επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Συνολικά πάνω από 400 ετικέτες από όλες τις αμπελουργικές περιοχές της χώρας θα προσφερθούν προς δοκιμή στους επισκέπτες της έκθεσης, οι οποίοι θα έχουν έτσι την ευκαιρία να πάρουν μια πρώτη γεύση για τον πλούτο των οινικών προϊόντων που θα παρουσιαστούν στην OENOTELIA 2021. Χάρη στην επίκαιρη θέση της, τη μαζική προσέλευση των επαγγελματιών και τη ζωηρή ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των επισκεπτών, η Πλατεία Γευσιγνωσίας θα προσδώσει για ακόμα μία χρονιά ξεχωριστή ζωντάνια και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για ολόκληρη την έκθεση.