Στοχευμένα σεμινάρια και πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις

Σε όλη την διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιούνται σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα αποκλειστικά για επαγγελματίες της φιλοξενίας, της εστίασης και του λιανεμπορίου, σεμινάρια με εισηγητές καταξιωμένους οινολόγους και έμπειρους sommelier, το οποία έχουν ως στόχο την βαθύτερη εκπαίδευση και ενημέρωση για τις σύγχρονες τάσεις γύρω από τον κλάδο του κρασιού.

Οι εξειδικευμένοι οινολόγοι και sommelier σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα θα προσφέρουν στους παραβρισκόμενους χρήσιμες συμβουλές, γνώσεις και ιδέες για την ανάπτυξη και βελτίωση της επιχείρησης τους. Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια οινοχοϊας θα πραγματοποιηθούν και τις τρείς ημέρες της έκθεσης στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο Hall 1 και θα έχουν ως στόχο να δώσουν στους επαγγελματίες μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον ελληνικό αμπελώνα αλλά και να τους ενημερώσουν για τις νέες τάσεις και τους τρόπους διαχείρισης του κρασιού. Επίσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να μάθουν για την αξία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά συγκεκριμένων ποικιλιών οίνου, καθώς και για την τέχνη της οινοχοΐας, το σερβίρισμα και τη συντήρηση του οίνου, τη γευσιγνωσία και το ταίριασμα με το φαγητό ενώ αρκετά από τα σεμινάρια θα αναφερθούν στον σύγχρονο εξοπλισμό και τις ειδικές τεχνικές αποθήκευσης και συντήρησης κρασιών. Τέλος, κάποια από τα slots των σεμιναρίων θα εστιάσουν και στην επιμόρφωση των οινοπαραγωγών για την αποτελεσματική προώθηση των προϊόντων τους σε Ελλάδα και εξωτερικό.

oenotelia - Στοχευμένα σεμινάρια και πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις - %ce%bd%ce%ad%ce%b1

Ο πλούτος του ελληνικού αμπελώνα στην Πλατεία Γευσιγνωσίας

Παράλληλα, οι επαγγελματίες επισκέπτες της έκθεσης OENOTELIA 2019, θα έχουν επίσης την δυνατότητα να γνωρίσουν σε βάθος τον ελληνικό αμπελώνα, τις γηγενείς ποικιλίες και τη σύγχρονη ταυτότητα των επώνυμων κρασιών από την Ελλάδα μέσα από τις γευστικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στην Wine Tasting Area της έκθεσης, την ειδικά διαμορφωμένη Πλατεία Γευσιγνωσίας. Συγκεκριμένα, αντιπροσωπευτικά κρασιά από κάθε οινοπαραγωγό περιοχή, από μεγάλο εύρος ποικιλιών και από όλη την τιμολογιακή γκάμα θα είναι διαθέσιμα προς δοκιμή στην Πλατεία Γευσιγνωσίας στο Hall 1 του Metropolitan Expo. Έτσι, θα δοθεί η δυνατότητα στους επαγγελματίες επισκέπτες της έκθεσης να λάβουν χρήσιμες πληροφορίες για κάθε ένα από τα κρασιά που θα δειγματίζονται στην Πλατεία Γευσιγνωσίας και θα έχουν την ευκαιρία να συγκρίνουν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά από 400 και πλέον ετικέτες από όλη την Ελλάδα.