Το κορυφαίο οινικό trade show υποδέχθηκε χιλιάδες επαγγελματίες

Επικεντρωμένη όχι μόνο στην ελληνική B2B αγορά, αλλά και τις σημαντικές ξένες αγορές-στόχους για το ελληνικό κρασί, η OENOTELIA, αποτέλεσε για ακόμα μια φορά το σημαντικότερο οινικό trade show στη χώρα μας

Πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες από την Οργανωμένη Λιανική, τα Ξενοδοχεία και τη Μαζική Εστίαση αποτέλεσε η ΟΕΝΟΤΕLIA 2023 και αναδείχθηκε για ακόμα μία φορά στο κορυφαίο εμπορικό γεγονός για το κρασί στην Ελλάδα. Με 190 εκθέτες, 4.000 τ.μ. εκθεσιακή επιφάνεια και 160 σημαντικούς wine importers, οι επαγγελματίες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία για τρεις ημέρες, να γνωρίσουν από κοντά τον πλούτο των ελληνικών αμπελώνων, τους οίνους και τα αποστάγματα της εγχώριας παραγωγής και να κλείσουν επωφελείς εμπορικές συμφωνίες. Με Έλληνες παραγωγούς από όλες τις περιφερειακές ενότητες της Ελλάδας, η έκθεση κάλυψε την πλειοψηφία του ελληνικού αμπελώνα, ενώ παράλληλα φιλοξένησε εκθέτες με τεράστια γκάμα εξοπλισμού που αφορά στο κρασί, μηχανήματα εμφιάλωσης, συστήματα οινοποίησης, συσκευασίες, ετικέτες και αξεσουάρ οίνου, αλλά και γκάμα προϊόντων που αφορούν και τα αποστάγματα. Το υψηλό ποιοτικό της επίπεδο και η συμμετοχή σπουδαίων ονομάτων που παράγουν και υπογράφουν τα πιο εκλεκτά κρασιά και αποστάγματα συνέβαλε στο να αναδειχθεί για ακόμα μία φορά στη σημαντικότερη έκθεση Οίνων & Αποσταγμάτων στη χώρα μας.

RS3B6443 540 393 - Το κορυφαίο οινικό trade show υποδέχθηκε χιλιάδες επαγγελματίες - %ce%bd%ce%ad%ce%b1
RS3B5826 540 393 - Το κορυφαίο οινικό trade show υποδέχθηκε χιλιάδες επαγγελματίες - %ce%bd%ce%ad%ce%b1

Διεθνές ενδιαφέρον για τα ελληνικά κρασιά

H OENOTELIA 2023, αξιοποιώντας την εξαιρετική ποιότητα των ελληνικών κρασιών και το αυξανόμενο ενδιαφέρον των διεθνών αγορών για τις ελληνικές ετικέτες, υλοποίησε ένα δυναμικό πρόγραμμα προσέλκυσης 160 wine importers από σημαντικές αγορές για το ελληνικό κρασί. Οι αγοραστές πραγματοποίησαν 2.500 b2b συναντήσεις με τους εκθέτες της, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία, εκτός από το να γίνουν προμηθευτές εγχώριων επιχειρήσεων, να εξάγουν τα ελληνικά κρασιά σε διεθνείς αγορές. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγοραστές που συμπεριελήφθησαν στο hosted buyer πρόγραμμα προήλθαν κυρίως από χώρες όπως οι ΗΠΑ, Γερμανία, Κίνα, Καναδά κ.ά. που είναι σημαντικές για τις εξαγωγές των ελληνικών κρασιών και αποσταγμάτων.

RS3B6527 540 393 - Το κορυφαίο οινικό trade show υποδέχθηκε χιλιάδες επαγγελματίες - %ce%bd%ce%ad%ce%b1
DSC06702 540 393 - Το κορυφαίο οινικό trade show υποδέχθηκε χιλιάδες επαγγελματίες - %ce%bd%ce%ad%ce%b1

Πάνω από 400 ετικέτες στην Wine Tasting Area

Οι επισκέπτες της έκθεσης, είχαν επίσης την δυνατότητα να γνωρίσουν σε βάθος τον ελληνικό αμπελώνα, τις γηγενείς ποικιλίες και τη σύγχρονη ταυτότητα των επώνυμων κρασιών από την Ελλάδα μέσα από τις γευστικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν και τις τρείς ημέρες στην Wine Tasting Area της έκθεσης. Συγκεκριμένα, αντιπροσωπευτικά κρασιά από κάθε οινοπαραγωγό περιοχή, από μεγάλο εύρος ποικιλιών και από όλη την τιμολογιακή γκάμα ήταν διαθέσιμα προς δοκιμή και παράλληλα οι επισκέπτες μπόρεσαν να λάβουν χρήσιμες πληροφορίες για κάθε ένα από τα κρασιά που δειγματίζονταν και είχαν την ευκαιρία να συγκρίνουν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά από 400 και πλέον ετικέτες από όλη την Ελλάδα.