Χιλιάδες επισκέπτες στο κορυφαίο οινικό trade show

Η 5η Oenotelia ολοκληρώθηκε αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και ακόμα περισσότερες υποσχέσεις για το μέλλον.

H OENOTELIA συνιστά μία πολύ σημαντική αμιγώς επαγγελματική έκθεση οίνων και αποσταγμάτων που διοργανώνεται στην Ελλάδα. Επικεντρωμένη όχι μόνο στην ελληνική B2B αγορά, αλλά και τις σημαντικές ξένες αγορές-στόχους για το ελληνικό κρασί, η έκθεση, η οποία διεξάγεται παράλληλα με το μεγαλύτερο εμπορικό forum για τα Τρόφιμα και Ποτά στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τη FOOD EXPO, έχει καθιερωθεί, πλέον, ως το σημαντικότερο οινικό trade show στη χώρα μας.

Η διοργάνωση του 2019 επιβεβαίωσε όλα τα παραπάνω καθώς αποτέλεσε πόλο έλξης για δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από την Οργανωμένη Λιανική, τα Ξενοδοχεία και τη Μαζική Εστίαση. Κάτι που ήταν φυσική απόρροια του υψηλού ποιοτικού της επιπέδου και της συμμετοχής σπουδαίων ονομάτων που παράγουν και υπογράφουν τα πιο εκλεκτά κρασιά και αποστάγματα. Με 180 εκθέτες, 3.200 τ.μ. εκθεσιακή επιφάνεια, και 150 σημαντικούς wine importers, η OENOTELIA 2019 αναδείχτηκε για ακόμα μία φορά ως η σημαντικότερη έκθεση Οίνων & Αποσταγμάτων στη χώρα μας. Πλέον τα βλέμματα είναι στραμμένα στην 6η Oenotelia που θα διεξαχθεί το τριήμερο 7-9 Μαρτίου του 2020, παράλληλα με την FOOD EXPO 2020.

art2 - Χιλιάδες επισκέπτες στο κορυφαίο οινικό trade show - %ce%bd%ce%ad%ce%b1

Στοχευμένα σεμινάρια και πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις

Σε όλη την διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα αποκλειστικά για επαγγελματίες της φιλοξενίας, της εστίασης και του λιανεμπορίου, σεμινάρια με εισηγητές καταξιωμένους οινολόγους και έμπειρους sommelier, το οποία είχαν ως στόχο την βαθύτερη εκπαίδευση και ενημέρωση για τις σύγχρονες τάσεις γύρω από τον κλάδο του κρασιού. Παράλληλα, οι επαγγελματίες επισκέπτες της έκθεσης OENOTELIA 2019, είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν σε βάθος τον ελληνικό αμπελώνα, τις γηγενείς ποικιλίες και τη σύγχρονη ταυτότητα των επώνυμων κρασιών από την Ελλάδα μέσα από τις γευστικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στη Wine Tasting Area της έκθεσης, την ειδικά διαμορφωμένη Πλατεία Γευσιγνωσίας.

Σημαντικές συνέργειες από την συνύπαρξη των δύο εκθέσεων

Τη FOOD EXPO επισκέπτονται δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες από την Οργανωμένη Λιανική (super market, κάβες, mini market κ.α.) αλλά και την Μαζική Εστίαση (ξενοδοχεία, εστιατόρια, catering κλπ.). Η παράλληλη διοργάνωση των δύο εκθέσεων έδωσε και φέτος την δυνατότητα στους εκθέτες οινοπαραγωγούς να έρθουν σε επαφή με τους επισκέπτες της FOOD EXPO, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι σημαντικοί αγοραστές των προϊόντων τους.