150 διεθνείς wine importers έδωσαν το παρών στην έκθεση

Επιβεβαιώνοντας τον χαρακτήρα της, ως μία πραγματικά διεθνής έκθεση οίνων & αποσταγμάτων, η OENOTELIA 2022 συγκέντρωσε δεκάδες σημαντικούς ξένους αγοραστές από αγορές στόχους για τα ελληνικά κρασιά.

180 επιχειρήσεις παραγωγής και εμπορίας οίνων και παραδοσιακών αποσταγμάτων από κάθε αμπελουργική ζώνη συμμετείχαν στην OENOTELIA 2022, παρουσιάζοντας το πανόραμα του ελληνικού αμπελώνα, αλλά και επιλεγμένες εισαγόμενες ετικέτες από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Συνολικά, στα περίπτερα των εκθετών παρουσιάστηκαν περισσότερες από 1.200 ετικέτες από όλες τις αμπελουργικές ζώνες της χώρας

Οι διεθνείς αγοραστές, οι οποίοι επισκέφθηκαν την έκθεση, μπόρεσαν να σχηματίσουν μία ολοκληρωμένη άποψη για το σύνολο του ελληνικού αμπελώνα και να αναζητήσουν εκείνες τις ετικέτες που ταιριάζουν στην επιχείρησή τους και στο κοινό στο οποίο απευθύνονται.

150 WINE IMPORTERS eso 1 - 150 διεθνείς wine importers έδωσαν το παρών στην έκθεση - %ce%bd%ce%ad%ce%b1
150 WINE IMPORTERS eso 2 - 150 διεθνείς wine importers έδωσαν το παρών στην έκθεση - %ce%bd%ce%ad%ce%b1

Στοχευμένοι αγοραστές με ενδιαφέρον για το ελληνικό κρασί

Προβάλλοντας την εξαιρετική ποιότητα, τη μοναδικότητα και τον αυθεντικό χαρακτήρα των ελληνικών κρασιών και αξιοποιώντας το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον των διεθνών αγορών για τις γηγενείς ποικιλίες αμπέλου, η έκθεση υλοποίησε ένα δυναμικό πρόγραμμα προσέλκυσης και φιλοξενίας σημαντικών wine importers από το εξωτερικό, ο αριθμός των οποίων έφτασε τους 150. Οι συγκεκριμένοι αγοραστές πραγματοποίησαν προγραμματισμένες συναντήσεις με τους εκθέτες, τόσο στα περίπτερά τους, όσο και στις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες για τα b2b meetings.

Οι διεθνείς αυτοί wine buyers είχαν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν την ποιότητα, το εύρος και τον μοναδικό χαρακτήρα των ελληνικών κρασιών που θα δοκιμάσουν στα περίπτερα των εκθετών. Από τις b2b συναντήσεις που πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης, είναι σίγουρο ότι θα προκύψουν σημαντικές εμπορικές συμφωνίες που θα ανοίξουν νέους διαύλους για τους Έλληνες παραγωγούς στις μεγάλες αγορές-στόχους του εξωτερικού.