Σημαντικά οφέλη από τη συνέργεια OENOTELIA και FOOD EXPO

Για άλλη μια φορά η στρατηγική παράλληλη διοργάνωση FOOD EXPO και OENOTELIA ενισχύει τα οφέλη για τους επιχειρηματίες του κρασιού. Με 65.000 επισκέπτες της FOOD EXPO οι εκθέτες της OENOTELIA θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με δυνητικούς πελάτες τόσο από το χονδρεμπόριο, την οργανωμένη λιανική όσο και με τους επιχειρηματίες του τουρισμού και της μαζικής εστίασης.

Η παράλληλη διοργάνωση των δύο εκθέσεων επιτρέπει στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες να έρθουν σε επαφή τόσο με τον οινικό όσο και με τον γαστρονομικό πλούτο της χώρας.

Η μοναδικότητα των ελληνικών κρασιών προκαλεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον

Με 75 σημαντικούς hosted buyers από την Αμερική, τη Ρωσία, την Κίνα, την Αυστραλία, τον Καναδά αλλά και πολλές άλλες χώρες που παραδοσιακά στηρίζουν και υποστηρίζουν έμπρακτα το ελληνικό κρασί, η φετινή OENOTELIA αναμένεται να είναι μοναδική με τους wine importers να ξεπερνούν τους 120. Επιπλέον με 10 ξένους δημοσιογράφους γεύσης παρόντες, οι εκθέτες θα έχουν την ευκαιρία να συστήσουν τα κρασιά τους σε ανθρώπους με επιρροή στο κοινό του εξωτερικού και να έχουν πρόσβαση σε νέες αγορές.

Τα πάντα για το κρασί και τα αποστάγματα

Οι επαγγελματίες του τουρισμού, της μαζικής εστίασης, της χονδρικής και της οργανωμένης λιανικής θα έχουν την ευκαιρία να βρουν τα πάντα σχετικά με το κρασί και τα αποστάγματα ανάμεσα σε 200 μοναδικούς εκθέτες. Με Έλληνες παραγωγούς από όλες τις περιφερειακές ενότητες της Ελλάδας, η OENOTELIA καλύπτει την πλειοψηφία του ελληνικού αμπελώνα ενώ παράλληλα φιλοξενεί εκθέτες με τεράστια γκάμα εξοπλισμού που αφορά στο κρασί, μηχανήματα εμφιάλωσης, συστήματα οινοποίησης, συσκευασίες, ετικέτες και αξεσουάρ οίνου, φυτώρια αμπέλου και συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Παράλληλες Εκδηλώσεις

Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της OENOTELIA στην “Πλατεία Γευσιγνωσίας” αλλά και σε ειδικές αίθουσες θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από εκδηλώσεις με επίκεντρο το κρασί και τα αποστάγματα. Γευσιγνωσίες ανά γεωγραφική περιοχή, εκπαιδευτικά σεμινάρια οινοχοϊας και πολλά άλλα που έχουν ως στόχο να δώσουν στους επαγγελματίες μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον ελληνικό αμπελώνα αλλά και να τους ενημερώσουν για τις νέες τάσεις και τους τρόπους διαχείρισης του κρασιού.