Γευστικές δοκιμές μόνο για επαγγελματίες!

Την ευκαιρία να γνωρίσουν σε βάθος τον ελληνικό αμπελώνα, τις γηγενείς ποικιλίες και τη σύγχρονη ταυτότητα των επώνυμων κρασιών από την Ελλάδα θα έχουν οι επισκέπτες της OENOTELIA αλλά και της FOOD EXPO μέσα από τις γευστικές δοκιμές που θα πραγματοποιηθούν και κατά τις τρεις ημέρες διεξαγωγής της έκθεσης, από 10-12 Μαρτίου 2018.
Αντιπροσωπευτικά κρασιά από κάθε οινοπαραγωγό περιοχή, από μεγάλο εύρος ποικιλιών και από όλη την τιμολογιακή γκάμα θα είναι διαθέσιμα προς δοκιμή στην Πλατεία Γευσιγνωσίας που θα αναπτυχθεί στο HALL 4 του Metropolitan Expo.
Οι επισκέπτες της έκθεσης -αποκλειστικά και μόνο επαγγελματίες- θα μπορούν να λάβουν χρήσιμες πληροφορίες για κάθε ένα από τα κρασιά που θα δειγματίζονται στην Πλατεία Γευσιγνωσίας και να συγκρίνουν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά από 300 και πλέον ετικέτες από όλη την Ελλάδα.

OENOTELIA SEMINARS

Στοχευμένα σεμινάρια για τους επαγγελματίες του κλάδου

Οι επισκέπτες της έκθεσης OENOTELIA 2018 είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οινικά σεμινάρια, που πραγματοποιήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα αποκλειστικά για επαγγελματίες της φιλοξενίας, της εστίασης και του λιανεμπορίου, με εισηγητές καταξιωμένους οινολόγους και έμπειρους sommelier.

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια οινοχοϊας που έγιναν και τις τρείς ημέρες της έκθεσης στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο Hall 1 είχαν ως στόχο να δώσουν στους επαγγελματίες μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον ελληνικό αμπελώνα αλλά και να τους ενημερώσουν για τις νέες τάσεις και τους τρόπους διαχείρισης του κρασιού.

Οι εξειδικευμένοι οινολόγοι και sommelier Δέσποινα Μοσχάκη, Σπύρος Τριανταφύλλου, Φώτης Σταθόπουλος και Άρης Σκλαβενίτης μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προσέφεραν στους παραβρισκόμενους χρήσιμες συμβουλές, γνώσεις και ιδέες για την ανάπτυξη και βελτίωση της επιχείρησης τους. Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων, μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκαν, δοκιμάστηκαν και αναλύθηκαν ελληνικές ανερχόμενες λευκές ποικιλίες κρασιών. Οι συμμετέχοντες έμαθαν παράλληλα αρκετά για την αξία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του αφρώδη και ροζέ οίνου, καθώς και για την τέχνη της οινοχοΐας, το σερβίρισμα και τη συντήρηση του οίνου, τη γευσιγνωσία και το ταίριασμα με το φαγητό. Τέλος, οι συμμετέχοντες έδειξαν και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα σεμινάρια με θέμα τον σύγχρονο εξοπλισμό και τις ειδικές τεχνικές αποθήκευσης και συντήρησης κρασιών αλλά και για την ανερχόμενη τάση του Οινοτουρισμού και τις προοπτικές του στην Ελλάδα.

  • plateia MG 6481 n8e0m0iuev7vvi03qnun2zj9zibo2y4yp7z5ncjbtk - Special Events -
  • seminars MG 0095 mt1n3ireqfj2zfgfc8tukfj0hkapta53vnn45kpqjc - Special Events -